INSCHRIJVEN EN TARIEVEN 

We hebben onlangs bekend gemaakt dat de Classico Giro Utrecht die gepland staat op 17 mei, wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum later in dit jaar. Dit besluit is genomen i.v.m. de ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19). De gezondheid van onze medewerkers, vrijwilligers en deelnemers heeft onze grootste prioriteit.

De startbewijzen blijven geldig voor de nieuwe datum en we doen ons uiterste best om de tocht, van start-finishlocatie tot aan de routes, zo goed als mogelijk te behouden.

DE TARIEVEN ZIJN ALS VOLGT OPGEBOUWD 

 • Tot en met 14 februari 2020 profiteer je van het Super Early Bird tarief
 • 15 februari tot en met 31 maart 2020 geldt het Early Bird tarief
 • Vanaf 1 april 2020 gelden de reguliere tarieven
 • Voor late boekers (laatste 2 dagen voor het evenement) geldt er een toeslag van €5 op het reguliere tarief

Zodra er een nieuwe datum is bepaald voor de Classico Giro Utrecht, zal de organisaties de huidige staffels updaten.

PELOTONSTOCHT 110 KM

Je kunt je inschrijven voor de pelotonstocht van 110 km. We rijden in één groot peloton de gehele route. De weg is geheel autovrij gemaakt voor het peloton en we rijden vooral over de grote weg en niet over fietspaden. We rijden met een gemiddelde van 27 km per uur en de voorrijders zorgen dat dit tempo wordt aangehouden. Het is een unieke belevenis om met zo’n grote groep samen te rijden! We rijden een stuk over het parcours dat de profs tijdens de Giro d’Italia van 2010 reden (etappe Amsterdam – Utrecht). De start is om 10.00 uur bij sportcentrum Olympos op het Utrecht Science Park.

VRIJE TOERTOCHT 150 KM

Dit is een vrije toertocht waar je op eigen gelegenheid fietst. De route is volledig uitgepijld en ook als GPX-bestand verkrijgbaar (medio mei). Onderweg zijn er drie verzorgingsposten waar je eten en drinken kunt krijgen. De start is tussen 09.00 en 09.30 uur bij sportcentrum Olympos op het Utrecht Science Park. De route voert naar de Utrechtse Heuvelrug.

VRIJE TOERTOCHT 110 KM

De route van de pelotonstocht is ook als vrije toertocht te rijden. Er zijn onderweg twee verzorgingsposten.

VRIJE TOERTOCHT 75 KM

Dit is een vrije toertocht waar je op eigen gelegenheid fietst. De route is volledig uitgepijld en ook als GPX-bestand verkrijgbaar (medio mei). De start is tussen 10.15 – 10.45 uur bij sportcentrum Olympos op het Utrecht Science Park. De route voert naar de Utrechtse Heuvelrug.

WIELERKLEDING

Het wielershirt is dit jaar niet meer standaard inbegrepen, maar je kunt het tijdens het boekingsproces bijbestellen voor € 25,- per wielershirt.

Ook kan je bij inschrijven kiezen om een bijpassende wielerbroek te bestellen voor €69,95 per wielerbroek. 

ANNULERINGSVERZEKERING

Ook dit jaar heb je de mogelijkheid om voor slechts € 5,- een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je na inschrijving toch niet kunnen deelnemen aan het evenement dan ben je verzekerd voor het bedrag van de inschrijving en eventuele extra’s die je hebt afgesloten. De exacte polisvoorwaarden vind je in het reglement.

STEUN HET GOEDE DOEL

Elk jaar bieden wij de mogelijkheid aan de deelnemers van Classico Giro Utrecht om een goed doel te steunen. Dit kun je doen tijdens je inschrijving.  In 2020 is dit een project van het UMC Utrecht. Mede dankzij jullie bijdrage kunnen zij de gastenverblijven bij de Hartafdeling opknappen zodat patiënten en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn in moeilijke tijden. Doneer je aan het UMC? Dan maak je kans op diverse leuke prijzen!

GOED OM TE WETEN

 • Bij inschrijving worden jouw persoonlijke gegevens gevraagd en opgeslagen zoals adres, telefoonnummer en e-mailadres. Zie voor meer informatie ons privacy statement.
 • Als je je wielershirt thuisgestuurd wilt hebben: vul dit dan in op het inschrijvingsformulier (mogelijk tot 17 april)! Op een later moment is dit niet meer mogelijk.
 • Het is belangrijk dat je de gegevens goed invult. Naar het door jouw ingevulde e-mailadres wordt de inschrijvingsbevestiging gestuurd. Gooi deze bevestiging niet weg! Deze bevestiging heb je nodig als je je wielershirt komt ophalen.
 • Als je na inschrijven en ontvangst van de bevestigingsmail alsnog een fout ontdekt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie.
 • De betaling verloopt via automatisch incasso (naar bedrijventeams wordt een factuur gestuurd). Zodra de betaling ontvangen is, is jouw deelname definitief en niet meer terug te draaien.
 • Tot 1 april 2020 is het mogelijk om na inschrijving nog te wijzigen qua afstand of van pelotonstocht naar vrije toertocht en omgekeerd. Indien je ervoor kiest om een duurdere tocht te fietsen, dien je het prijsverschil bij te betalen. Kies je voor een goedkopere tocht dan wordt het prijsverschil niet geretourneerd.
 • Na inschrijving is geen restitutie meer mogelijk. In de plaats stelling (een ander laten fietsen) is wel mogelijk, echter shirtmaten kunnen niet meer worden aangepast.