fbpx
Goede doel 2019-03-21T09:35:19+00:00

GOEDE DOEL

Goede doel: Wilhelmina Kinderziekenhuis

Elk jaar bieden wij de mogelijkheid aan onze deelnemers van Classico Giro Utrecht een goed doel te steunen. In 2019 is dit wederom een project van Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ).

Even vergeten ziek te zijn…

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis wil de kinderen in het ziekenhuis af en toe laten vergeten dat ze ziek zijn. Onderzoeken zijn helaas vaak vervelend en veel kinderen voelen zich eenzaam, angstig en onzeker. Het kindertheater, vermaak aan bed, spelletjes, knutselspullen, de Sint- en Kerstviering zorgen voor afleiding. Even weg van de afdeling, weg van vervelende onderzoeken. Daarnaast dragen afleiding en ontspanning bij aan hun herstel en aan de vermindering van (psychische) klachten tijdens en na de behandeling.

Draag bij of laat je sponsoren!

Classico Giro Utrecht wil dit initiatief van Vrienden WKZ graag ondersteunen. Daarom is het bij inschrijving mogelijk om aan dit doel te doneren. Het bedrag dat je op het inschrijfformulier invult, wordt besteed aan de activiteiten die komend jaar georganiseerd worden in het Wilhelmina Kinderziekenhuis om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Help jij mee om dit mogelijk te maken? Doe een donatie of maak een actiepagina aan op www.actievoorwkz.nl/classico en laat je sponsoren door vrienden, familie en collega’s.

Maak kans op diverse leuke prijzen!

Doneer je meer dan € 2,50 dan maak je kans op diverse leuke prijzen beschikbaar gesteld door Trek Bike Store aan de Koningsweg in Utrecht.

Opbrengst Classico Giro Utrecht 2018

In 2018 was de Snoezelkamer in het WKZ het goede doel van de Classico Giro Utrecht. Er is door de deelnemers een prachtig bedrag opgehaald van ruim € 1.800,-. Mede dankzij deze bijdrage wordt er dit jaar een Snoezelkamer gerealiseerd in het WKZ. Een snoezelkamer is een prettige en rustgevende ruimte waar kinderen met een handicap, gedrags- of ontwikkelingsproblemen zich fijn kunnen ontspannen of afleiding kunnen vinden. Het gaat in een snoezelkamer vooral om kijken, voelen en luisteren. De kinderen kunnen er bijvoorbeeld naar muziek luisteren, op het waterbed of in de zitzak liggen of bij de rustgevende bubbelpalen zitten.