GOED DOEL

Het goede doel: Vrienden UMC Utrecht

Elk jaar bieden wij de mogelijkheid aan onze deelnemers van Classico Giro Utrecht een goed doel te steunen. In 2020 gaan wij geld inzamelen voor een belangrijk project van Vrienden UMC Utrecht: het opknappen van de familiekamers.

Even ontsnappen aan de ziekenhuissfeer…

De afdeling cardiologie van het UMC Utrecht beschikt over drie gastenkamer waar de naaste familie van een patiënt een of meerdere nachten kan verblijven. Denk hierbij aan de nacht voor een operatie of wanneer een patiënt de afdeling niet af mag.

Er wordt volop gebruik gemaakt van de gastenverblijven maar helaas zijn de kamers op dit moment nog erg kil en onpersoonlijk. Juist in een moeilijke, onzekere periode is het van belang dat de familie van de patiënt dichtbij is en dat ze in het gastenverblijf even kunnen ontsnappen aan de ziekenhuissfeer.

Ik wil doneren!

Draag bij of laat je sponsoren!

Vrienden UMC Utrecht heeft €15.000 nodig om alle familiekamers aan te kunnen pakken en daar willen wij graag met de Classico Giro Utrecht een bijdrage aan leveren. Daarom is het bij inschrijving mogelijk om aan dit doel te doneren. Het bedrag dat je op het inschrijfformulier invult, wordt door Vrienden UMC Utrecht besteed aan het opknappen van de familiekamers om de patiënt én de familie van de patiënt optimale zorg te kunnen bieden. Help jij mee om dit mogelijk te maken? Doneer of laat je sponsoren door vrienden, familie en collega’s!

Doneer je meer dan € 2,50 dan maak je kans op een exemplaar van het boek Fietsen maken Utrechtvan Laurens Hitman en Kaspar Hanenbergh.

Het goede doel in 2019

In 2019 was het Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) het goede doel van de Classico Giro Utrecht. Er is door de deelnemers een prachtig bedrag opgehaald van maar liefst €3.625,-. Mede dankzij deze bijdrage zijn er diverse activiteiten georganiseerd voor de kinderen in het WKZ. Een welkome afleiding voor de kinderen. Even weg van de Zo konden ze even weg van de afdeling, weg van vervelende onderzoeken. Deelnemers van de Classico Giro Utrecht 2019, ontzettend bedankt!

Doneren