Naar aanleiding van de persconferentie op maandag 28 september, krijgen we van veel deelnemers, volgers en nieuwsbriefabonnees de vraag of de Classico Giro Utrecht op zondag 4 oktober nog doorgaat. Wij kunnen begrijpen dat deze vraag jou ook bezighoudt. Daarom willen we je via dit nieuwsbericht laten weten dat de toertocht gewoon door kan gaan op zondag 4 oktober!

Extra maatregelen
De aangescherpte maatregelen die zijn aangekondigd door premier Rutte en minister De Jonge hebben gelukkig geen invloed op de doorgang van de toertocht. Echter, hebben ze wel effect op de organisatie van de toertocht. Zo nemen we extra maatregelen op het gebied van doorstroming, werken we met starttijden en zorgen we voor eenrichtingsverkeer op de start, finish en verzorgingsposten.

Mondkapjes
We raden deelnemers aan om een mondkapje te dragen op het start- en finishterrein en op de verzorgingsposten. Dit is uiteraard niet verplicht. Let op: de organisatie verstrekt alleen mondkapjes aan haar vrijwilligers en medewerkers. Deelnemers dienen zelf een mondkapje mee te nemen.

Uiteraard zal de organisatie toezicht houden op de naleving van de coronamaatregelen op de start, finish en verzorgingsposten. Tijdens de Tour d’Utrecht op zondag 6 september zagen we dat er nauwelijks ingegrepen moest worden. Hartstikke fijn dat iedereen zo goed meewerkt! We gaan ervan uit dat dit tijdens de Classico Giro Utrecht niet anders zal zijn. We hebben er zin in en kunnen niet wachten om er een mooie editie van te gaan maken!