Kan jij net als wij niet wachten om de 10e editie van de Classico Giro Utrecht te fietsen? Ondanks deze rare tijden zijn wij volop bezig met de voorbereidingen zodat we onze toertochten na het evenementenverbod (tot 1 september) helemaal Corona-proof kunnen organiseren. Via deze weg willen we jou graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Op dit moment gelden er dezelfde regels voor alle evenementen. Het maakt daarbij niet uit of het evenement binnen of buiten plaatsvindt of dat het om een muziekfestival of om een toertocht gaat. De overheid doet haar best om alles in goede banen te leiden en de evenementenbranche is natuurlijk maar een klein onderdeel van het geheel. Wij hebben hier als organisatie dan ook het volste begrip voor. Het waarborgen van ieders veiligheid en gezondheid is het allerbelangrijkste!

Coronaprotocol wielertoertochten

Wij vinden het belangrijk om onze eigen toertochten op een manier te organiseren die veilig en verantwoord is in tijden van Corona. Om deze reden hebben wij een Coronaprotocol opgezet waarmee we alle onderdelen van de toertocht, van start-finishlocatie tot aan de routes, Corona-proof kunnen organiseren. Zo gaan we een nieuwe startprocedure invoeren, zorgen we voor eenrichtingsverkeer bij de verzorgingsposten, beperken we het maximaal aantal deelnemers per locatie en zorgen wij voor voldoende handreinigingsmiddelen. Daarnaast zal er personeel aanwezig zijn dat zorgt voor de naleving van alle Coronamaatregelen. Zo kan het voor iedereen een geweldige maar ook veilige dag worden.

Nieuwe datum

Zoals je je vast wel kan voorstellen zijn gemeentes op dit moment nog erg terughoudend wat betreft het verstrekken van vergunningen voor evenementen. Het noemen van een officiële nieuwe datum is daarom nog niet mogelijk. Aangezien we niet weten met hoeveel deelnemers het evenement na 1 september kan en mag doorgaan, houden we daarom ook de inschrijving voorlopig nog even gesloten.

We streven ernaar om jullie uiterlijk in juli meer te kunnen vertellen over onder andere een nieuwe datum.

We willen je bedanken voor je begrip en we hopen je dit najaar te zien aan de start van de Classico Giro Utrecht! Blijf in de tussentijd gezond en vergeet niet om met dit heerlijke weer zo nu en dan op de fiets te stappen!

Met vriendelijke groet,

Het Team van Central Events